Asterix és Obelix: A középső birodalom
Astérix et Obélix: L'Empire du Milieu
vígjáték
Rendező
Guillaume Canet
Színészek
Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Zlatan Ibrahimovic, Pierre Richard, Mélanie Thierry, Jerome Commandeur, Linh-Dan Pham

Megosztom

Bővebben a filmről

Kr.e. 50-ben a kínai császárnét megbuktatta és börtönbe záratta egy áruló herceg. A császárné egyetlen lánya és hűséges testőre a galloktól kér segítséget. A természetfeletti erővel bíró Asterix és Obelix örömmel fogadja a felkérést, hogy kiszabadítsák az uralkodót és megmentsék az országot. Ám miközben útra kelnek a távoli országba, egy másik nehézséggel is meg kell birkózniuk: Cézár szintén a trónra áhítozik, és az új hódítás reményében ő is a Középső Birodalom felé veszi az irányt.

Az Asterix és Obelix: A Középső Birodalom az első Asterix-történet, amely nem az eredeti képregények alapján készült, s amelyben nem Gérard Depardieu játssza a főszerepet. A hatalmas költségvetésből készült alkotás az elmúlt évek leglátványosabb és legnagyobb szabású nemzetközi produkciója. A film rendező-főszereplője, Guillaume Canet napjaink egyik legelismertebb francia művésze, akinek rendezőként olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Senkinek egy szót se!, Apró kis hazugságok és az Együtt megyünk, színészként pedig szerepelt mások mellett a Boldog idők, a Kettős életek, és a Szabadúszók című filmekben. Canet mellett igazi sztárparádét tartogat a film: az Oscar-díjas Marion Cotillard (Piaf, Eredet, Macbeth, A sötét lovag: Felemelkedés), Vincent Cassel (Fekete hattyú, A gyűlölet, Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik, Bíbor folyók), a legendás Pierre Richard (Balfácán, Magas, szőke férfi felemás cipőben, Négybalkezes, Balekok) és a focisztár Zlatan Ibrahimovic is szerepel a vígjátékban.

Forgatókönyv
Guillaume Canet, Julien Hervé, Philippe Mechelen
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Vertigo Média Kft.
Színes
Készítő országok
francia
Szinkron nyelvek