A trauma bölcsessége - Könyvbutató és filmvetítés Dr. Máté Gáborral
-

Megosztom

A trauma bölcsessége - Könyvbemutató és filmvetítés Dr. Máté Gáborral

A magyar származású, világhírű kanadai orvosról szóló dokumentumfilm összefoglalja mindazt a tudást és tapasztalatot, melyet Máté Gábor az elmúlt évtizedekben a trauma természetéről összegyűjtött. Amit ma „normálisnak” tartunk, az felfogása szerint nem létezik, hiszen mindnyájan normálisak vagyunk és nem is vagyunk azok. Bemutatja, hogy a mai világunk miért betegíti meg az embert, és miként tudunk rajta változtatni.

Négyéves munka eredményeként jött létre a dokumentumfilm, mellyel készítői Zaya és Maurizio Benazzo a magyar származású kanadai orvos, Dr. Máté Gábor munkássága és személye előtt tisztelegnek.

A dokumentumfilm Vancouvertől San Franciscóig, egy börtön udvarától egészen a gyógyító foglalkozásokig kalauzol minket megrázó személyes történeteken keresztül, melyek feltárják legmélyebb fájdalmaink rejtett bölcsességét, és rávilágítanak az összefüggésekre a nyugati társadalmak és a rájuk olyannyira jellemző szorongás, függőségek és krónikus betegségek között.

A világhírű, Kanadában élő, magyar származású pszichiáter, Dr. Máté Gábor személyes példájával, könyveivel és előadásaival rengetegeg tett azért, hogy közelebb kerüljünk traumáink feloldásához, és ne csak beszélni tudjunk róluk, hanem meg is értsük őket.

A dokumentumfilmet angol nyelven, magyar felirattal vetítjük.

Dr. Máté Gábor kötetei a helyszínen kaphatóak lesznek, az esemény végén a szerző dedikál.