REEL ROCK FILM TOUR - RENDHAGYÓ SPORT-FILMFESZTIVÁL ISMÉT A CORVINBAN
-

Megosztom

REEL ROCK FILM TOUR - RENDHAGYÓ SPORT-FILMFESZTIVÁL ISMÉT A CORVINBAN

Rendhagyó sport-filmfesztivál novemberben a Corvin moziban!

Válogatás 2012 legjobb extrémsport filmjeiből – ez a mottója annak a filmfesztiválnak, ami november 14-én és 15-én zajlik a Corvin moziban.

A két napos esemény olyan mountainbike, snowboard, sziklamászó és vadvízi kajakos filmeket vonultat fel, amelyek kimondottan mozivászonra készültek. Bár az előbb említett sportok videóival tele van az interenet, az igazán komoly történeteket nem amatőrök veszik fel kézikamerával, hanem profi filmes stábok. A fesztivál egyik húzófilmje a Where The Trail Ends. A másfél órás mozi a öt világklasszis downhill és freeride mountainbike versenyző (ők azaok akik hajmeresztően meredek hegyoldalakon döngölnek le nagy sebességgel) világkörüli turnéját mutatja be. A film hősei elsősorban ismeretlen terepeket akarnak felfedezni, így jutnak el a kínai Góbi-sivatagba, a Himalájába, Kanada megközelíthetetlen kanyonjaiba. A filmet szinte végig helikopterből filmezték és páratlan virtuozitással rögzítették a hangját. A Where The Trail Ends az a mozi, aminek láttán az ember azonnal tekerni akar.

A fesztivál a snowboardosoknak és sízőknek is markáns programot kínál. A Further című film a snowboard legenda Jeremy Jones útkeresését mutatja be. Jones úgy véli, hogy a kalandok és túrák sava-borsa a kiszámíthatatlanság. Ahhoz, hogy ilyet ma megéljük olyan helyekre kell menni, ahol nincs térerő és az ember csak magára számíthat. Ebben a szellemben olyan helyekre megy csúszni mint az Atomfjella hegység a Spitzbergákon. Itt nem ám helikopterrel viteti magát a csúcsokra, hanem sítúraléccé alakítható snowboarddal (splitboard) mássza meg a hegyoldalakat.

A sziklamászókat hét különleges film várja, mindegyik a sportág jelenlegi csúcsteljesítményeit viszi a vászonra. Akit a hegymászás, a Himalája vagy a siklóernyőzés érdekel, azok feltétlenül nézzék meg a Karakoram Highway című filmet. Ebben három mindenre elszánt figura próbál siklóernyővel 8000 ezer méter fölé kerülni úgy, a madarak módjára termikelnek.

A fesztivál november 14-én este 6-kor kezdődik Takáts Pál előadásával. A világsztár akrobatikus siklóernyős a kockázatkezelésről és a balesetek utáni felépülésről tart előadást.

Szokásunkhoz híve a filmek melet, hogy a fesztiválmég érdekesebb legyen, slackline bemutatóval, illetve húzódszkodó versennyel is várunk mindenkit.

Program:

November 14. - KABOS TEREM

- 19:00-20:00 - HUBERBAUM 3D (SZIKLAMÁSZÁS)

- 20:30-21:30 - RELL ROCK 1: HONNOLD 3.0, THE SHARK FIN (SZIKLAMÁSZÁS)

- 22:00-23:00 - REEL ROCK 2: LA DURADURA, WIDE BOYZ (SZIKLAMÁSZÁS)

November 14. - KARÁDY TEREM

- 18:00-19:00 - TAKÁTS PÁL ELŐADÁS (TALPRAÁLLÁS A KÓMA UTÁN)

- 19:00-20:00 - KARAKORAM HIGHWAY (SIKLÓERNYŐ)

- 20:30-21:30 - WE (SÍ)

- 22:00-23:00 - CONGO - THE GREAT INGA PROJECT (VADVÍZ)

 

November 15. - KABOS TEREM

- 19:00-20:30 - WHERE THE TRAIL ENDS (MOUNTAINBIKE)

- 20:45-22:00 - FURTHER - JEREMY JONES (SNOWBOARD)

 

November 15. KARÁDY TEREM

- 19:00-20:30 - RELL ROCK 1: HONNOLD 3.0, THE SHARK FIN (SZIKLAMÁSZÁS) PÓTELŐADÁS A NAGY SIKERRE VALÓ TEKINTETTEL!

- 20:45-22:00 - VERTICALMENTEDEMODE + MOONFLOWER (SZIKLAMÁSZÁS)

- 22.15-23.45 - WHERE THE TRAIL ENDS (MOUNTAINBIKE) (ÚJABB PÓTELŐADÁS!!!!)

 

A fesztiválra a jegyek a Corvin mozi pénztárában, illetve webes felületünkön itt a dátumokra (november 14. - november 15. )kattintva már kaphatók!

Részleteket az alábbiakban letölthető pdf-ből tudhattok meg!

CsatolmányMéret
reel_rock_film_tour_-_program.pdf386.94 KB386.94 KB