Kőhalmi Zoltán első regényének bemutatója Litkai Gergellyel
-

Megosztom

Kőhalmi Zoltán első regényének bemutatója Litkai Gergellyel

Winter is coming! Vagyis csak majdnem. Kőhalmi Zoltánból kibukott egy regény. Nem is akármilyen. Kőkemény skandináv krimiparódia, jéghideg száguldás Dramfjordtól Oroszországig.

"Öltözzenek olvasáshoz is rétegesen, és ne feledkezzenek meg a bőrápoló kézkrémről, melynek használata egyéb testtájakon is ajánlott."

A bemutatón a szerzővel Litkai Gergely beszélget, a kötetből Kőhalmi Zoltán olvas fel. A beszélgetést követően dedikálás az aulában.

Az egyenesen a nyomdából érkező első példányokat a bemutatón 20% kedvezménnyel és ajándék vászontáskával kínáljuk.

A Kőhalmi Zoltán rajzaival illusztrált kötet előrendelhető a kiadó weboldalán:

„Az megvan, hogy Jo Nesbø, Rejtő Jenő és Italo Calvino együtt írnak regényt? Nincs? Akkor most ideje megvásárolnod Kőhalmi Zoltánnak, a magyar stand-up egyik legjobbjának első könyvét, ugyanis ez a regény éppen ilyen: mintha egy őrült posztmodern író állna neki egy norvég krimi megalkotásának, de közben féktelen humora nem hagyná, hogy a dolgok a rendes medrükben csordogáljanak. Végül egy agyament paródia születik, amiben a skandináv bűnügyi regények minden jellemző alkatrésze megtalálható: alkoholista, antiszociális nyomozó; gyermekkori traumák, társadalomkritika, titkosszolgálat, külföldi maffiák, extrém gyilkolási formulák, hullahegyek és a többi… De amíg a 101. halottig eljutunk, hőseink más könyvekben is megfordulnak (nagyjából Japántól Oroszországig), a sztori újabb és újabb hajmeresztő fordulatokat vesz, és amikor már azt hinnénk, hogy ennél a szerző már képtelen jobban megcsavarni a történetet, akkor rá kell jönnünk: de igen! Térdcsapkodósan letehetetlen, borzalmasan izgalmas, őrülten mulatságos. Kőhalmi magyar humoristának is jelentős, ám norvég krimiírónak egyenesen felejthetetlen!”

Cserna-Szabó András

Jegyek már kaphatók!