Corvin 100 - A Corvin mozi jubileumi programsorozata
-

Megosztom

Corvin 100 - A Corvin mozi jubileumi programsorozata

"Babonás és csoda
tündéri palota,
mely sorsokat remekbe mintáz,
az álmainknak várfoka: a színház...”
(Kosztolányi Dezső: Szavak, 1922),

Nem sok mozi mondhatja el magáról, hogy megnyitását a kor egyik leghíresebb költője kifejezetten erre az alkalomra írt versével köszönti. De nem csak ebben különleges: a régi filmszínházak közül az egyetlen, melynek neve a nyitás óta nem változott.

A Corvin történetének legfontosabb állomásai: Többszöri tulajdonosváltás után 1955-ben került állami tulajdonba, ’57-ben szélesvásznúvá alakították. 1996-ban Töreky Dezső és Rajk László tervei alapján eredeti szépségében újjáépítették – így lett az ország egyetlen önálló épületben működő multiplex mozija, a város egyik legszebb bauhaus stílusú dísztermével. 100 éve, 1922. november 21-én nyitották meg a Corvin mozgóképszínházat.

Ünnepi programsorozatunkkal ennek az évszázadnak a legfontosabb állomásait, legendás bemutatóit idézzük fel. Maratoni filmnézéssel indítunk: a Corvin moziéjszaka a közelmúlt egyik legsikeresebb eseménye. Ezt követően visszatérünk a kezdetekhez: a Névadók mozija sorozatban a nyitástól az ötvenes évekig vetített fontos alkotások láthatók a magyar filmtörténet kiemelkedő alkotóitól.

A Best of sorozatban a külföldi legendás bemutatókat idézzük, olyan filmekkel, amelyekre nem egyszer a „villamosmegállóig állt a sor”, de nem feledkezünk meg a magyar kasszasikerekről sem. Meglepetés vendégeket is várunk, de lesznek közönségtalálkozók is, és mozitörténeti séták Pinkóczi Barka vezetésével.

Tartsanak velünk! Ünnepeljük együtt a Corvint!

A CORVIN 100 PROGRAMJA - JEGYVÁSÁRLÁS