Banff Hegyifilm Fesztivál 2023
-

Megosztom

Banff Hegyifilm Fesztivál 2023

Az év legjobb hegyifilmjei újra a mozivásznon Budapesten!
A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongók számára: közel 190 percnyi adrenalindús kaland földön, vízen és levegőben; lélegzetelállító látvány; inspiráló történetek.

A természet és a hegyek világához kapcsolódó dokumentumfilmek éves nagy nemzetközi versenyének legjobb alkotásait a magyar közönség március 30-án, 31-én és április 1-jén láthatja nagy vásznon a Corvin Moziban.

>>> JEGYVÁSÁRLÁS >>>

Műsor:

Film Program A:

A “Creation Theory” filmalkotóinak teremtéselméletében a természet nyers elemei találkoznak Izland nyugati fjordjaiban, és egy utazásra visznek minket a gravitáció és ritmus csillagközi születésétől az emberi kreatív megnyilvánulásig: szörfös a hullámon, snowboardos a hegyen és zenész a színpadon.
A Kreatív Kiválósági Díjat elnyert film igazi alkotás, elgondolkodtat és lenyűgöző látvány lesz egy óriási mozivásznon, nagy hanggal!

A „The Nine Wheels“ című filmegy gyönyörű, szívhez szóló történet egy beteg anyáról és az extrém kerékpározás iránt megszállott családjáról, amely új perspektívát ad a teljes élethez.

A „Wild Waters“ egy lenyűgöző történet tele kalandokkal egy fiatal, törékeny nőről, aki lendületével és kitartásával inspirálja a nézőt. A Közönségdíjas filmben a francia Nouria Newman meséli el nekünk, hogyan vezette a mások elvárásainak való megfelelés megtagadása odáig, hogy egy lelkes olimpiai reménységből minden idők egyik legnagyobb vadízi kajakosává váljon.

Az „If You Give a Beach a Bottle“ című rövidfilmben Max Romey egy képeskönyv ihletésére Alaszka egyik távoli partvidékére indul, hogy tengeri hordalékok után kutasson. Amit talál, az egy teljesen más történet…

Film Program B:

A „Nuisance Bear“ egy perspektívaváltás révén tárja fel a turista-paparazzik és vadőrök játszmáját, amivel a jegesmedvéknek szembesülniük kell az éves vándorlásuk során a kanadai Churchill városánál. A számos fesztiválon díjat nyert rövidfilm emlékezetes élmény lesz, lenyűgözően világít rá az ember és a vadvilág konfliktusára.

A „Reel Rock: Cenote” egy szuper kultúrfilm, amelyben egy fiatal földműves történetét ismerhetjük meg, aki  úszás közben véletlenül fedezte fel a sziklamászás örömét mexikói Yucatán-félsziget víztározó barlangjaiban. Mélyvízi szólózott, anélkül, hogy tudta volna, hogy az, amit csinál, hivatalosan is egy sport.

A legjobb a hegyisport film díját elnyert „To the Hills & Back – Know Before You Go“ Kanada távoli vidékére kalauzol minket, ahol egy veterán hegyi vezető és síelő lánya beszélgetéséből sztorik bontakoznak ki, a korai úttörőkétől a kemény pályák mai megszállottainak történetéig. Azokról is mesélnek, akik eljöttek és elmentek, néhányan közülük túl korán. Hogy mielőtt nekivágsz a hegynek, tudd…

2021 nyarán egy csapat kötélidegzetű highline-os az észak-svédországi Abisko Nemzeti Park felé veszi az irányt. Tervük az, hogy 600 méterrel az ikonikus Lapporten-hegyi kapu meredek völgye felett átsétálnak egy két kilométer hosszú, néhány centi széles hevederen egyensúlyozva. Ha sikerül nekik, az új világrekord lesz! Félelmetes bravúr, jó csapat, gyönyörű helyszín, drámai látvány és jó vágás: ez a „Lapporten Skyline“.

Dél-Afrika magas hegyei kihívás elé állítják a kerékpározókat, de nem Leutát a „The Fastest Girl in the Village“című filmben.A kamasz lány a világ egyik leggyorsabb bringásaként a férfi mezőnyt is legyőzve megnyeri a hazai pumptrack versenyt és kvalifikálja magát a világdöntőre…


Get Inspired! – Banff Mountain Film Festival World Tour 2023

Since 1976, the Banff Mountain Film and Book Festival has been one of the most important events celebrating mountain culture. Banff, Canada, home to the festival, is a true gem of the Rocky Mountains. Adventure and outdoor sports enthusiasts from all over the world flock here to enjoy nine days of lectures, screenings and the finest works of mountain literature and art.

Every year, nearly 400 films are entered into the festival, from which the best films are selected and sent on tour around the world. The films on the tour are shown in 500 venues in 40 countries, and they finally return to Hungary as well. 

The Banff Mountain Film Festival World Tour in Budapest will once again offer film fans a real treat: 190 minutes of adrenaline-fuelled adventures on land, water and air; breathtaking scenery; inspiring stories. The best of the best from the annual major international competition for documentaries on nature and mountains will be screened in Hungary on 30 March, 31 March and 1 April at the Corvin Cinema.

A FESZTIVÁL PROGRAMJA