2012-12-26
ÜNNEPELJÜK EGYÜTT TOLKIEN SZÜLETÉSNAPJÁT A CORVINBAN! // 2013. JANUÁR 5.

2013. január 5-én Tolien születésnapját egy nagyszabású eseménnyel üllepeljük a Corvin moziban a Tolkien Társaság közreműködésével. Rendezvényünkön szeretnénk mindent megismételni, ami a korábbi Tolkien eseményeinken sikeres volt, de szeretnénk, ha minden kicsit egyénibb, különlegesebb lenne, mivel az elmúlt 9 évben a filmeknek köszönhetően a tolkieni világgal kapcsolatos alapinformációk már bekerültek a köztudatba. Többféle, sokszínű programnak köszönhetően a mostani alkalommal is rendeteg embert várunk a Corvin moziba.

A mostani ünnepségnek különös jelentőséget kölcsönöz, hogy az kapcsolódik „A hobbit” című műből készülő filmtrilógia első részének bemutatójához. Most egyszerre lehet megnézni az életműhöz kapcsolódó legújabb filmadaptációt, és elmerülni a Középfölde világát felidéző gazdag programokban.

 A rendezvény fő programjai napközben ingyenesen lesznek megtekinthetőek:

  • Előadások a filmhez kapcsolódó témákról (forgatás, jelmez, díszlet, trükkök stb.), esetleg filmes alkotók szerepeltetésével
  • Ismeretterjesztő előadások a tolkieni mitológia részleteiről és hátteréről
  • Akadémiai szintű, irodalmi/tudományos előadások, elemzések, kerekasztal beszélgetések.
  • Filmvetítések (ha lehet különleges, normál vetítésen nem elérhető filmek, formák, kiegészítő anyagok, pl. rajongói és werkfilmek)
  • Gyermek és családi programok (játékok, kézműves foglalkozások, mesemondás – külön kiemelt módon olyan vetített képes meseváltozata A hobbitnak, amelyet a filmes korhatár alatti gyerekek is meghallgathatnak, amíg a szülők, nagyobb testvérek megnézik a filmet)
  • A tolkieni világhoz és a filmekhez kötődő számítógépes, társas- és szerepjátékok
  • Kiállítás fegyverekből, kellékekből, jelmezekből
  • Jelmezesek felvonulása, műsorok, bemutatók

A Tolkien Napon kerül sor a tolkieni világhoz kapcsolódó Internetes forrásokat reprezentáló számítógépes bemutatóra, a Tolkien műveihez kapcsolódó Magyarországon forgalmazott számítógépes- társas-, kártya- és szerepjátékok bemutatóira. A rendezvény helyszínén meg lehetett vásárolni a magyar nyelvterületen elérhető majd minden könyvet, DVD-t, CD-t, játékot, posztert, stb-t, ami bármilyen formában J.R.R. Tolkien életművéhez kötődik.

AZ TOLKIEN NAP ZÁRÓAKKORDAJ A FŐELŐADÁS A DÍSZTEREMBEN

A 19 órakor keződő művészeti esten fellép a Magyar Tolkien Társaság kórusa, a filmek, a 'The Tolkien Ensemble' a Társaság zenészei által megzenésített Tolkien által írt szövegű dalokkal, megidézve a hobbitok utazókedvét és vidámságát, a tündék fennköltségét és a törpök legendáit.

Fellép a Magyar Tolkien Társaság táncosainak kara, tolkieni ihletettségű táncukkal Középfölde hangulatát és szépségét idézve, illetve vidám körtáncra hívják a vendégeket, egyszerű lépéseket tanítva nekik.

A művészeti est fő produkciójaként a Magyar Tolkien Társaság színjátszói bemutatják a Szilmarilokból is ismert Túrin Turambar történetének feldolgozásával készült egyfelvonásos drámát.

Az esti főelőadásra a jegyeket a Corvin mozi pénztárában mindössze 300 Ft-ért lehet megvásárolni.

 

Az idei rendezvények részletes információi itt érhetőek el:

http://tolkien.hu/index.php?option=com_thcm&categoryId=441&Itemid=441