VI. ARS Sacra Filmfesztivál - Szomszédaink, a magyarok + Ispotály - Madarakról, emberségről + Warm wind + Avonat

Megosztom

Bővebben a filmről

Szomszédaink, a magyarok - Kárpátalja

rendező: Zámborszki Ákos
Mit gondolnak az ukránok a magyarokról és fordítva? Milyen az ukrán-magyar viszony? Mit gondolnak közös múltunkról, és hogyan értelmezik kölcsönös történelmi sérelmeinket? Milyen közhelyek torzítják az egymásról kialakított képet? Mi okozza a konfliktust? Hogyan csapódik le mindez egy vegyes családban? Hogyan sikerül megőrizni a kisebbségnek a kultúráját? Mennyire meghatározó az iskola, a történelemoktatás? Melyek a legérzékenyebb pontok, ahol leginkább eltérnek a vélemények?


Az Ispotály - Madarakról, emberségről

rendező: Kovács István
A Mályi Természetvédelmi Egyesület 2012 decemberében alakult. Az egyesület kezdetben nem kimondottan a madarak megmentésével kívánt foglalkozni, ám a sors közbeszólt és megmutatta, hogy egy kedves jócselekedet mennyi mindenre lehet képes. Létrejött a madármentő állomás. A film a madármentők téli időszakának munkáját mutatja be. Narrátor Bánfi Kata színésznő.


Warm Wind

rendező: Diego Quinderé de Carvalho
Surinás Ferenc a csatkai Mária-kegyhely kápolnaőre, az elszigetelt templomban él és dolgozik remeteként. A hite segít a magány legyőzésében, miközben a körülötte kibontakozó csodákat szemléli. A természet ereje és egy rókával való találkozás új nézőpontba helyezi kapcsolatát Istennel.


A vonat

rendező: Balog Gábor
A vonat évek óta mozdulatlanul áll a Nyugati pályaudvar külső sínpárjainak egyikén. A vonat menedékhely, átmeneti otthon a hajléktalanok számára, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tart fenn. A vonat esetenként templom is, ahova Kozma Imre atya minden évben Szenteste napján hozza el Karácsony üzenetét az itt lakóknak, hogy erőt és reményt nyújtson nekik.


A belépés ingyenes, nullás jegy a mozi pénztárában igényelhető.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
magyar