Terminátor 2. - Az ítélet napja
Terminátor 2. - Az ítélet napja 2D

Megosztom

Bővebben a filmről

A filmet 2D-ben vetítjük!

A Terminator-széria legújabb része előtt rövid időre visszatér a mozikba a digitálisan restaurált, 1991-es Terminator 2 - Az ítélet napja, amely az új epizód közvetlen előzményfilmje is egyben.

A francia Studiocanal és a kínai DMG Entertainment együttműködésében, James Cameron kezdeményezésére elkészült Terminator 2 – Az ítélet napja premierjén a rendező elmondta, hogy a projektet az elejétől a végéig személyesen ő és csapata, a Lightstorm Entertainment koordinálta, ugyanazok a szakemberek, akik a Titanic nagy sikerű konverzióján is dolgoztak és az Avatar új epizódjainak munkálataiban is közreműködtek. A több mint három éven át tartó felújításhoz az eredeti 35mm-es film mesterkópiáját 4K minőségben szkennelték és képkockáról képkockára haladva restaurálták. A teljes újrafényelést a Technicolor laborjában végezték, amihez Cameron felkérte a film operatőrét, az immár 80 esztendős Adam Greenberget is. Az 1991-ben forradalminak számító és a mai napig látványos digitális effekteket és CGI képsorokat a felújítás során minőségromlás nélkül, közvetlenül az eredeti forrásfájlokból dolgozták fel az újbóli mozibemutatóhoz.

Az aprólékos munkálatok eredményeként a közönség a legújabb high-end hollywoodi filmek színvonalán, kitűnő képminőségben élvezheti az 1991-ben bemutatott, kultikussá vált alkotást. Cameron a berlini interjújában úgy fogalmazott, hogy az újbóli bemutató kapcsán a legfontosabb mégiscsak az, hogy újra a mozitermekben, nagyvásznon látható a film, hiszen hiszen több generáció is csak lemezes kiadványokon vagy a tv képernyőjén láthatta a Legjobb vizuális és a Legjobb hang effektek Oscar-díjával elismert Terminator 2-t. Az újbóli bemutató keretében digitálisan felújított képpel, ugyanakkor a klasszikus '91-es magyar szinkronnal, Gáti Oszkár, Fehér Anna, Minárovits Péter, Józsa Imre magyar hangjával érkezik a film a hazai mozikba.

Forgatókönyv
James Cameron, William Wisher Jr.
Színes
Szinkron nyelvek