Szimpla manus
vígjáték
(2022)
Rendező
Magyar Attila
Színészek
Hajdu István (Steve), Szőlőskei Tímea, Cserna Antal, Kálloy Molnár Péter, Zsurzs Kati, Harsányi Gábor, Sári Éva, Sütő András, Dengyel Iván, Kökény Tamás, Vadász Gábor, Baranyi Zoltán

Megosztom

Bővebben a filmről

Steve és Adél, kedves, szeretetreméltó, gazdag házaspár. Élik a saját kis világukat. A sors közbeszól: az újonnan vásárolt csodaautójuk útközben megáll, kénytelenek egy kihalt parkolóban várakozni, amíg az autóhoz hívott segítség el nem szállítja őket. Az idő telik, a forgalmas autópálya teljesen üressé válik. Közben találkoznak azzal a világgal, amit eddig kizártak az életükből: kétkezi munkásokkal, elszegényedett értelmiségiekkel, romákkal, a társadalom olyan rétegeivel, melynek létezéséről addig nem tudtak és azzal szembesülnek, hogy adni néha az tud többet, akinek nincs semmije.

A Szimpla manus világpremierje a Bujtor István Filmfesztiválon volt, ahol Bujtor István szellemiségéért különdíjat kapott az alkotás. A Szimpla manus a Parkolóban című színdarab filmadaptációja, benne főszerepet játszik Hajdu István (Steve) (Drága örökösök, Liza, a rókatündér, Magyar vándor) mellette pedig olyan színészek tűnnek fel ebben a kacagtató vígjátékban, mint Györgyi Anna (Ha hét, Seveled), Kálloy Molnár Péter, Sütő András (Viharsarok, Az almafa virága), Harsányi Gábor, Zsurzs Kati és Cserna Antal.

Forgatókönyv
Bartha András
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Vertigo Média Kft.
Színes
Készítő országok
magyar