Magyar Mozgókép Szemle 2020 - Kisfilm blokk 2

Megosztom

Bővebben a filmről

A MENTOR / The Mentor

Hossz: 30 perc

Sára magányos tinédzser. Nem szelíden, gyermekien, hanem vad, kamaszos indulatokkal. Csak egyetlen emberrel osztja meg érzéseit – a weben megismert Mentorral, aki a lány minden kétségbeesett pillanatában mellette áll, pedig még sohasem találkoztak személyesen. Sára egy internetes oldalon beszélhet neki a szemétkedő osztálytársairól, a kiközösítettségről, anyjáról és az új férfiról a lakásban, szülei válásáról – mindenről, ami kiborítja. A rejtélyes idegen lassan ráébreszti Sárát, hogy az idő előrehaladtával minden egyre csak rosszabb lehet. Sárának meg kell erősödnie, hogy ne bánthassák őt tovább. Ezért a lány, vakon bízva a Mentorban, végrehajtja a tőle kapott feladatokat.

Rendező: Szabó Szonja
Producer(ek): Pataki Ági, Kenesei Edina

Szokásjog / The Buzz

Hossz: 30 perc

Benedek, a fiatal futballultra a meccsnapokért, a szombati balhékért és hűséges szurkoló bajtársaiért él. Számára ez szenvedély, másoknak céltalan erőszak. Egy nap azonban neki is döntenie kell, hogy egész életén át egy csapatot követ, vagy saját útjára lép.

Rendező: Füzes Dániel
Producer(ek): Füzes Dániel, Gor Fanni, Szentiványi Gábor, Grőger Nándor

Két csík / Two Lines

Hossz: 30 perc

Liza hiába várja, Gábor nem jön haza éjjel. Másnap Liza elmondja a nagy hírt, Gábor azonban nem úgy reagál, ahogyan azt a lány elképzelte. Ez akár fordulópont is lehetne kettőjük kapcsolatában. Lehet, hogy az is.

Rendező: Dudás Balázs
Producer(ek): Pataki Ági

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
magyar