Doors and Hobo
Doors and Hobo

Megosztom

Bővebben a filmről

Hobo bemutatja Jim Morrison emlékműsorát és a Doors együttes 1968-as Hollywood Bowl koncertjét.

Földes Hobo László teljes pályáját végigkíséri Jim Morrison emléke. A sajnálatosan korán elhunyt énekes és költő, a Doors együttes frontembere már a Hobo Blues Band legelső koncertjein jelen volt dalaival. Később Hobo zenekarával, majd szólóban albumokat készített, hogy magyarul is eljuthassanak az emberekhez az amerikai banda számai.

Földest évtizedek óta foglalkoztatja Jim Morrison életműve: a The Doors vezető énekesének és dalszövegírójának alkotásai fontos inspirációt jelentettek számára saját művészi világlátásának kialakításában. Jim Morrison korai, 1971-ben bekövetkezett halála után Hobo kötelességének érezte, hogy ápolja a nagy előd emlékét, így már a Hobo Blues Band megalapítása előtt, az 1970-es évek közepén játszott The Doors-dalokat. Az azóta eltelt majd’ négy évtizedben is mindent megtett, hogy az amerikai művész életműve Magyarországon se merüljön feledésbe: Földes László fordította magyarra Morrison összes dalát és költeményét, amelyek önálló kötetben 2001-ben, a Cartaphilus Kiadó gondozásában láttak napvilágot.

A misszió még mindig tart: Földes László folyamatosan járja az országot emlékestjével. Szerinte Morrison volt az első, aki hidat vert költészet és rockzene közé, így műsorán nem csak élő zenei kísérettel előadott Doors dalok, hanem az énekes versei is szerepelnek, saját műfordításában.

A Live at the Hollywood Bowl '68 a Doors egyetlen teljes egészében rögzített koncertje; a film Hobo emlékestjének szerves részeként, több részletben bemutatva segít abban, hogy Jim Morrison életművét még közelebb hozza a nézőkhöz, és méltó emléket állítson ennek a nagy formátumú művésznek és különleges egyéniségnek.


Jegyár: 3000 Ft

Színes