Bővebben a filmről

A jegy vásárlásával segítheted az Ukrajnából hazánkba menekült fiatalokat!

A 15 éves, kijevi születési Olga tehetséges tornászlány, aki Svájcba költözik, hogy valóra váltsa olimpiai álmait. Miközben megpróbál beilleszkedni és új barátkora lelni, és keményen készül az Európa Bajnokságra, Ukrajnában maradt családja részt vesz az utcai tüntetéseken, amelyek a Majdan téri forradalomként híresülnek el. Olga csak a messzeségből figyelheti, hogy édesanyja, egy oknyomozó újságíró erőszakkal és fenyegetéssel néz szembe, miközben  szembe száll a brutális Yanukovich-rezsimmel.

Olgát az ukrán olimpiai csapat korábbi tagja, Anastasiia Budiashkina alakítja. A filmben ábrázolt történelmi események később egészen Ukrajna orosz megszállásáig vezettek, így közvetetten segít kontextusba helyezni a napjainkban zajló háborút, miközben sosem távolodik messzire fiatal főszereplőjének nézőpontjárót, aki a helyét keresi a világban. Vajon Olga képes lesz megvalósítani a személyes céljait, miközben hazájában éppen zajlik a történelem?

Elie Grappe filmdrámája 2021-ben elnyerte a Cannes-i kritikusok hetének SACD-díját, a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál közönsédíját és a Hamburg Filmfesztivál legjobb nagyjátékfilmnek járó díját.

 

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek