a Cinema Niche bemutatja: An Elephant Sitting Still

Megosztom

Bővebben a filmről

A Corvin Moziban személyesen megjelenik és megszólal Tarr Béla, aki saját, fiatalon elhunyt tanítványának és protezsáltjának magyarországi premierjét konferálja fel.

Szeptemberben tizedik, jubileumi alkalommal tér vissza a Cinema Niche.

Budapesten mindössze egyszer, a Corvin mozi Korda termében, a főváros egyik legnagyobb mozivásznán kerül bemutatásra a kortárs film tragikus történetű remekműve, a 29 éves korában, a film befejezése után öngyilkosságot elkövető kínai író és filmrendező, Hu Bo monolitikus és egyetlen nagyjátékfilmje, az An Elephant Sitting Still.

A film négy szereplő megpróbáltatásait követi egyetlen nap leforgása alatt, ahogy olykor egymást keresztezve, a kilátástalanság felé sodródnak útjaik. A nyugdíjas Wang Jin (Liu Congxi) utolsó vigasza unokája és a kiskutyája, hiszen lánya és veje arra próbálja kényszeríteni, hogy anyagi nehézségeik miatt idősek otthonába költözzön. Az öregembert azonban további szerencsétlenség sújtja, amikor az állatot megöli egy másik korcs, aminek gazdái feltűnően érzéketlennek bizonyulnak Wang veszteségével szemben. Huang Ling (Wang Yuwen) egy tinédzser lány, akinek titkos kapcsolata az iskola nős dékánhelyettesével hamarosan nyilvánosságra kerül egy videó miatt, amely társai között kering. Eközben Huang Ling osztálytársa és csodálója, Wei Bu (Peng Yuchang) konfliktusba keveredik az iskolai zsarnok Yu Shuai-val, mert kiáll ellene legjobb barátja védelmében. Amikor Yu Shuai a rövidebbet húzza egy iskola utáni összetűzésben, Wei Bu eltűnik, mert tudja, hogy bátyja, a helyi gengszter Yu Cheng (Zhang Yu) mindent megtesz majd, hogy levadássza őt.

Az észak-kínai kisváros borús égboltja alatt a különböző főszereplők élete összefonódik a nihilista dühvel áthatott történetben. A kiutat keresve, a Mandzsúria felé tartó buszra felszállva azonban már világos, hogy oda tartanak, ahol egy cirkuszi elefánt ül mozdulatlanul.

 

Forgalmazó
Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek