Bővebben a filmről

A CineKorda a tajvani filmművészet egyik legismertebb darabját, az Arany Pálmával jutalmazott Apichatpong Weerasethatekul által nemes egyszerűséggel csak az utóbbi 125 év legfontosabb alkotásának nevezett Goodbye, Dragon Inn-t hozza el a Sárkány évében az ország egyik legnagyobb vásznára, hogy egyetlen alkalommal végre a budapesti közönség is átélhesse Tsai Ming-Liang ódáját a mozi örökkévalóságához. 

Tajpej városában egy régi, impozáns filmszínház hamarosan örökre bezárja kapuit. A pár fős közönség, a megmaradt néhány alkalmazott, de talán még egy-két szellem is King Hu wuxia-klasszikusát, a Dragon Inn-t nézik – mindannyiukat a film által felidézett emlékek és vágyak kísértik. Tsai megható szerelmes levele a mozihoz, tisztelgése a modern kor átalakulóban lévő intézményéhez ma már széles körben klasszikusnak számít. Az új restaurációban bemutatott Goodbye, Dragon Inn a mából nézve még elbűvölőbb, mint valaha.

CineKorda

A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született sorozat célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik, ahol reményeink szerint a Corvin Mozi 460 fős Korda termében minél többetekkel tehetjük valódi közösségi élménnyé a mozizást.

 

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek