Banff Hegyifilm Fesztivál 2019
Banff Hegyifilm Fesztivál 2019

Megosztom

Bővebben a filmről

A Banff Hegyifilm Fesztiválon egy 180 perces, több filmből álló program szerepel a műsoron.
Mozijegy ára: 5 500 HUF – egy estére, a teljes film programra érvényes
Kapunyitás: 18:00
Banff filmvetítés kezdete: 19:00
Szünet: 20.30-21:00
Filmvetítés vége: 23:00

19.00

Surface

Ben Thouard arra törekszik, hogy valami egészen egyedit hozzon létre a szörf-fotózás világában. Mindezt egy festői tájon, Tahiti kristálytiszta hullámai között.

Van, hogy az út olyan helyre visz, ahonnan már nem akarsz tovább menni. A többszörösen díjnyertes fotográfus, Ben Thourand útnak indult és az út végén, a Csendes-óceán szívében, egy sziget csücskében talált egy kis falut, ahonnan többé nem akart elmenni. A kertből látja a legendás Teahupo’o hullámot, a világ szörföseinek nagy álmát. Ben évekig fényképezett hullámlovasokat és szörfösöket, kereste azt a szöget, azt a stílust, amelyek egyedivé teszik majd képeit, mígnem rátalált múzsájára Francia Polinézia kristálytiszta vizeiben.
„Rájöttem, hogy a víz alól, a hullámok alól is lehet tájat fényképezni. Lenyűgöző felismerés volt!” – mondja Ben, aki többszázszor körbejárta a szigetet hogy megtalálja a tökéletes látószöget kínáló pontokat. „Ez az! Senki nem készített még ilyen fotókat! Ez az, amit kerestem!”

2018 I USA I 7 perc
Filmkészítő: John Rodosky
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle


Rj Ripper

Kathmandu kaotikus utcái nem nevezhetőek tipikus hegyikerékpáros álomterepnek, de a Himalája környező lejtői, Rajesh (RJ) Magar és vasparipája sem éppen tipikusak.

2018 I USA I 19 perc
Filmkészítő: Joey Schusler
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle


Ice & Palms

Jochen Mesle és Max Kroneck nem átlagos szabadsíző. Volt egy álmuk és úgy döntöttek, hogy nekivágnak életük eddigi legnagyobb és legkülönlegesebb sítúrájának. A két jóbarát öt hét alatt Németországból egészen a Földközi-tengerig jutott biciklivel, út közben pedig besíelte a legszebb hegyeket. Az érintetlen lejtőket keresték, olyan „ösvényeket”, melyek igazi kihívást jelentenek a nagy hegyek szerelmeseinek és ráadásul eltökélték, hogy motorizált jármű nélkül utaznak. Hol a sílécet csatolták fel a biciklire, hol pedig a biciklit a hátukra. Évek óta készültek erre az útra, számos közös kaland van már a hátuk mögött, de az Ice & Palms volt mind közül a legizgalmasabb. 5 hét, 1 800 km és körülbelül 35 000 függőleges méter az Alpokban!

2018 I Németország I 32 perc
Filmkészítő: Jochen Mesle, Max Kroneck – El Flamingo
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle


Craig’s Reaction

Craig DeMartino 2002-ben 30 métert zuhant. Elveszítette a jobb lábát és megsérült a gerince, mégis pokolian keményen tolja, elég csak annyit mondani, hogy ő volt az első fogyatékkal élő, aki megmászta az El Capitant, ráadásul 24 órán belül! De nem emiatt lenne érdemes rá odafigyelni. A legnagyobb szenzáció az, ahogyan nap mint nap él.

2018 I USA I 24 perc
Filmkészítő: Cameron Maier
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle


Far Out: Kai Jones

A 11 éves Kai Jonest nem engedik be egyedül a moziba egy 12-es karikás filmre, sőt egy szendvicset sem rendelhet magának egy bárban. De a hegyekben nem számít hány éves vagy! Kai tovább halad az úton, amit az elődei sítalpai vájtak a hóban…csak épp megfűszerezi azt némi szaltóval és trükkel a havas sziklákon.

2018 I USA I 5 perc
Filmkészítő: Teton Gravity Research
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle


21.00

Choices

Vajon mit választ az egszeri hegyikerékpáros ha a lehetőségek száma szinte végtelen?

2017 I USA I 2 perc
Filmkészítő: Tim Dacosta
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle


Life of Glide

A nagy hegyek szerelmese, Jeremy Jones ízekre szedi élete nagy szenvedélyét, amit ő csak úgy emleget: „A Siklás”.

2017 I USA I 16 perc
Filmkészítő: Teton Gravity Research
angol nyelven, magyar felirattal
French with Hungarian subtitle


Notes from the Wall

A világ három legjobb és legviccesebb mászója arra készül, hogy szabad stílusban meghódítsa Patagónia legnehezebb útját az „El Regalo de Mwonót”, ezt az 1,200 méteres utat a Torre Central keleti oldalán.

2017 I Belgium I 34 perc
Filmkészítő: Nicolas Favresse, Sean Villanueva O’Driscoll, Siebe Vanhee, Guillaume Lion
francia nyelven, magyar felirattal
French with Hungarian subtitle


This Mountain Life: Coast Range Traverse segment

Van akkora vászon, ami képes visszaadni Kanada hegyeinek erejét és nagyságát? A csodálatos felvételekkel tarkított This Mountain Life megérdemli, hogy a lehető legnagyobb vásznon nézzük végig. Grant Baldwin rendező és Jenny Rustemeyer producer alkotása igazi szerelmes levél a természethez.

A hegyeket sokan csak pofás háttérként kezelik, hol megállnak egy-egy sízés, túra vagy éppen egy gyors szelfi erejéig. A This Mountain Life nem ilyen. Ez a film egy utazás a Parti-hegység ormai között. Anya és lánya útnak indul, hogy hat hónap alatt átkeljenek sítalpon a kanadai Brit-Kolumbia Parti hegységének vonulatán Squamishból Alaszkába.

2018 I Kanada I 39 perc
Filmkészítő: Grant Baldwin – Peg Leg Films
angol nyelven, magyar felirattal
English with Hungarian subtitle

Bemutatás időpontja
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek