Az ukrán mozi napja - Lubomir Levitsky: Kövess engem!, Nem feledett ősök árnyékai
180 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Rendező: Levitsky Lubomir

ukrán nyelven, angol felirattal

Az ukrán mozi napján, az EGYSÉG Ukrán Egyesület támogatásával, a Corvinban Lubomir Levitsky két filmje lesz műsoron: a Kövess engem és a Nem feledett ősök árnyékai.

Technikai okok miatt, a film rendezője nem lesz jelen a vetítésen, a két film között videóüzenetben köszönti a közönséget.

Kövess engem! (2022) dokumentumfilm 31 perc

A dokumentumfilm az Ukrán Fegyveres Erők mentőakciója során drónokkal rögzített valós eseményeken alapul, a főszereplők pedig valós résztvevői az eseményeknek. A quadrocopter drónok alkalmazása példa nélküli olyan helyzetben, amikor civileket mentenek ki az ellenséges tűzvonalból. A hadműveletet a 93. Kholodny Yar dandár katonái hajtották végre Izjum közelében a városért vívott heves csaták során.

Nem feledett ősök árnyékai (2013) játékfilm 102 perc

Néhány évszázaddal ezelőtt gonosz szellemek tomboltak az ukrán Kárpátokban. Később, kilenc mágus varázslattal bezárta őket az Árnyak könyvébe és varázslatos Pecséttel látta el. A Pecsét azóta biztonságos helyen van, megbízhatóan védi világunk bejáratát a gonosz szellemektől. A sors különös játéka során azonban a Pecsétet megtalálták és átvitték az egyetemre, ezután néhány hallgató élete örökre megváltozott. Csak az utolsó varázsló leszármazottja, Molfar mentheti meg a fiatalokat és pusztíthatja el a gonoszt.

Színes
Készítő országok