5. Magyar Filmhét - Kisjátékfilm blokk 7.
5. Magyar Filmhét - Kisjátékfilm blokk 7.

Megosztom

Bővebben a filmről

Az előadás ingyenesen megtekinthető!
A blokk vetítési sorrendje változhat!
_______________________________________________
Vendégszeretet - Kisjátékfilm

Misa útra kell meglátogatni gyerekkora óta nem látott féltestvérét, Maját. Ittas állatban van, nem képes uralkodni saját magán és az élete is veszélyben van, amiért tartozik üzlettársainak. Maja és a párja estét kettesben szeretné tölteni. Megérkezik Misa a szülői házhoz, Maja hamar rájön, hogy nem akarja látni testvérét újra, azonban mégsem tudja kitenni a lakásból. Misa átveszi a házigazda szerepét és innentől kezdve ő irányít és a többiek ez ellen semmit nem tudnak tenni. Misa anyagi segítséget kér Majától, azonban titokban egy családi ereklyét szeretne megkaparintani. Misa az ellopott tárgy helyett egy levelet hagy melyben bocsánatot kér és közli, hogy az apjuk meghalt.

Rendező: Serar Szabolcs István
Női főszereplő: Sebestyén Andrea
Férfi főszereplő: Gedő Zsolt
Forgatókönyv: Serar Szabolcs István
Operatőr: Rusz Tamás
Vágó: Serar Szabolcs István
Játékidő: 19 perc
_______________________________________________
Falu Fessön - Kisjátékfilm

Egy isten háta mögötti falu mindennapjait egy idegen nő érkezése zavarja meg. A falu asszonyai a kezdeti ellenségeskedés után a nagyvárosi divattervezőnő segítségével akarják ismét magukba bolondítani férjeiket.

Rendező: Simó Ibolya
Női főszereplő: Molnár Enikő
Férfi főszereplő: Barabás Árpád
Forgatókönyv: Mangold Anikó,Simó Ibolya
Operatőr: Bántó Csaba
Vágó: Kővári Szabolcs Olivér
Játékidő: 22 perc
_______________________________________________
Farsang - Kisjátékfilm

Az “Út az Ismeretlenbe” kalandtúra szervezője kitalálja, hogyan lehetne izgalmassabbá és főleg anyagilag kifizetőbbé tennie kis vállalkozását. Felbérel egy munkanélküli színésznőt, hogy a fentiekhez hasonló szituációban alakuljon úgy át ( smink, öltözet), hogy a kalandtúra résztvevői egy kiprovokált pillanatban, ne az átalakulását, hanam a hiányát vegyék észre.
Vagyis azt, hogy valaki eltünt.
És a szinésznő jól játsza szerepét, sőt ( és ez a kitalált, előre megtervezett dramaturgia
lényege! ) egyre jobban magára, az átalakitott, új személyre tereli a gyanút, hogy köze lehet az “ eltünt” nő eltünéséhez. És ahogy az idő vésztjóslóan halad előre, úgy lesz egyre gyanúsabb: ő ölte, gyilkolta meg az eltüntet! Minden jel lassan ezt fogja igazolni, a keresés közben az erdőben megtalált, szétszórt ruhák ( amit persze ő dobált el szándékosan ), a “gyanúsított” egymásnak ellentmondó mondatai.
És ez a folyamat, az egyre élesedő bizonyosság, hogy egy gyilkos van köztük, a túra résztvevőit, - még maguk előtt is rejtett- ismeretlen, olykor kegyetlenül őszinte, olykor durván szélsőséges megnyilvánulásokra készteti.

Rendező: Dobray György
Női főszereplő: Eszenyi Enikő
Férfi főszereplő: Reviczky Gábor
Forgatókönyv: Dobray György
Operatőr: Dobray Máté
Vágó: Dobray Máté
Játékidő: 30 perc
_______________________________________________
Megtört szív - Kisjátékfilm

Weiner Márton doktor épp légyottját tölti egy „rosszlánnyal”, de megzavarják őket. A Madám küldet a doktorért, mert egy vendég rosszul lett. A vendég egy fiatal férfi, aki városszerte közismert nőcsábász, mellesleg gazdag és megbecsült család tagja. Éppen házasodni készül, és a legénybúcsú utolsó felvonásához készülődött barátaival, amikor rosszul lett. Weiner megpróbálja a kor módszereivel stabilizálni a férfi állapotát. Weiner szívrohamra gyanakszik. Amikor végez, gondterhelten látja el a lányt pontos instrukciókkal, aki hamarosan vissza is tér Sárkány Miklóssal, a nyomozóval. Sárkány nem érti, hogy a doktor miért rángatta ide késő éjjel, csak azért mert egy befolyásos család egyik tagja rosszul lett. Weiner megsúgja a nyomozónak, hogy ez szerinte nem rendes szívroham, valaki megmérgezte a vőlegényt.
Ha nem sikerül azonnal, és a ház falai között diszkréten kideríteni, hogy ki a tettes, az nem csak a vendégeknek katasztrófa, de Sárkány küszöbön álló előléptetésének visszavonását és akár a karrierje végét jelentheti. Weiner Sárkánnyal együtt megpróbálja kibogozni, kinek lehetett érdeke megmérgezni az ifjú és bohém szívtiprót. Túl sokan gyanúsak. Ki tehette? A féltékény kurva, akinek a férfi sok szépet ígért? Vagy egy másik férfi, aki szintén versengett az áldozat menyasszonyáért? Vagy egy uzsorás, aki titokban kölcsönadott, de hiába várt a pénzére? Vagy valaki, akire nem is gondoltak eddig? Egy éjszaka alatt meg kell találniuk a választ...

Rendező: Kapitány Iván
Női főszereplő: Für Anikó
Férfi főszereplő: Epres Attila, Lengyel Tamás
Forgatókönyv: Kapitány Iván, Fehér Zsigmond
Operatőr: B. Marton Frigyes
Vágó: Barna Balázs
Játékidő: 20 perc

Színes
Készítő országok
magyar