5. Magyar Filmhét - Kisjátékfilm blokk 2.
5. Magyar Filmhét - Kisjátékfilm blokk 2.

Megosztom

Bővebben a filmről

Az előadás ingyenesen megtekinthető!
A blokk vetítési sorrendje változhat!
_______________________________________________
Dark Chamber - Kisjátékfilm

A Camera Obscura(magyarul: sötét kamra) egy optika eszköz amely lefektette az alapjait a kesőbbi fényképezőgépnek. Egy dobozból
vagy szobaból áll, amelynek az egyik oldalán található egy apró lyuk. A film a rekonstrukciója egy 2015-ben megtörtént eseménynek az osztrák - magyar határnál.

Rendező: Banovits Otto
Női főszereplő: Linda Källgren
Férfi főszereplő: Danilo Bejarano
Forgatókönyv: Banovits Otto
Operatőr: Palos Gergely
Vágó: Roszik Gergely
Játékidő: 6 perc
_______________________________________________
Húsz - Kisjátékfilm

Egy idős férfi átkelni készül a túlvilágba vezető hídon, de mielőtt átkelhetne szembesülnie kell egy elfeledettnek hitt találkozás következményeivel.

Rendező: Korom Anna
Női főszereplő: Kovácsné Kliment Emilia
Férfi főszereplő: Mikola Gergő
Forgatókönyv: Soós András
Operatőr: Vincze Alina
Vágó: Szórád Máté
Játékidő: 18 perc
_______________________________________________
Tinder meccs - Kisjátékfilm

Két virtuális profil megtestesülését követi végig az elbeszélés, ami a klasszikus romantikus-komédia műfaját fekete humorral forgatja ki konvencióiból. Az egymásnak tetszeni akaró felek mindketten abszurd alakok: Zsófi szorongó természet, Dani pedig a deviancia határán billeg, de annyi bizonyos: két egymáshoz illő, szerethető karakter bizarr románcát láthatjuk egyre kínosabb szituációkon keresztül kibontakozni. Egy parkban találkoznak, majd a szobrász műtermébe mennek, ahol Zsófi megismerkedik a fiú nyílt testiséget ábrázoló szobraival. A műteremből Dani lakására mennek, de Zsófi sajnos elrontja gyomrát a krémtúrós tonhal és olcsó bor kombinációjával, ami befeketíti a randi hátralevő részét: míg Cronenberget néznek a fiú szobájában, a lány pokoli hasgörcsökkel küzd, végül kénytelen wc-re menni, aminek ajtaja a földig sem ér. Zsófi nemcsak a kihallatszódó zajokkal, hanem az elromlott wc-lehúzóval is megbírkózik, nagy kínok árán. Zsófi végül minden reményét feladva megy vissza cuccaiért, amikor kiderül, hogy Danit egyáltalán nem zavarják a történtek (Zsófi feltételezésével ellentétben mégcsak nem is figyelt oda). Megkéri, hogy folytassák tovább az estét.

Rendező: Schnabel Annabella
Női főszereplő: Tóth Zsófia
Férfi főszereplő: Lakatos Dániel
Forgatókönyv: Schnabel Annabella
Operatőr: Galambos Eszter
Vágó: Pálfi Dániel
Játékidő: 15 perc
_______________________________________________
Az agg színész - Kisjátékfilm

Szalontai Pál, a hajdanán népszerű színész egy kis kőszínház komédiájának mellékszerepében lép fel utoljára a színpadra.
A szótlan Pál kimondatlanul is segítségért kiált: egy baráti tekintetre, egy jó szóra vágyik. Valamire, ami kitöltheti az előadás után benne maradt űrt.
Pálnak fel kell ismernie, hogy barátai, munkatársai elhagyták, idegen lett a saját világában, ezért elindul a városba, hogy enyhülést keressen a fájdalmára.

Rendező: Wrochna Marcell
Férfi főszereplő: Ujlaki Dénes
Forgatókönyv: Kádár Laura
Operatőr: Meister Natália
Vágó: Kiss Viktória
Játékidő: 16 perc
_______________________________________________
A közellátás vizsgálata - Kisjátékfilm

Miklós, a túlsúlyos középkorú aktatologató csak meg akarja hosszabbítani a jogosítványát, hogy elmehessen Debrecenbe, de az egyszerű rutinvizsgálatok hamar rémálommá válnak számára, ahogy elveszti a tájékozódást az egészségügy útvesztőjében.
Először Csaba doktor úr, a háziorvosa utalja be, de aztán eltéved, rossz helyre húz sorszámot, rossz ajtón hívják be, egy tüdőszűrésnél pedig bent felejtik a röntgenben. Onnan kiérve már nem találja saját holmiját, hanem egy idegen leleteit és kórházi betegruháit. Az idegen leleteivel annak a kórterme, neve, és felesége is jár, meg persze a betegség, ami idővel kezd elhatalmasodni a teszetosza hősünkön. Miklós elveszíti személyiségét, kénytelen a fekvőbeteg Lacivá válni, hiszen ezt várják el tőle a nővérek, a főorvos úr és a hozzá rakott kelkáposztát hozó kisírt szemű ismeretlen asszony. Az egyetlen, ami megmarad neki régi személyiségéből a lekvárosüveg, benne a reggeli első vizeletével. Miklós lassan lemond a jogosítvány meghosszabbításáról, a debreceni útról, a nevéről, és az életéről is, hiszen a haldokló Laciként kénytelen az egyetlen helyes kiúton távozni a magyar kórházi labirintusból, azaz - mint minden rendes agonizálónak - meg kell halnia.

Rendező: Gyimesi Anna
Férfi főszereplő: Nagy Viktor
Forgatókönyv: Kocsányi Andris
Operatőr: Bedécs Lola
Vágó: Kis André
Játékidő: 15 perc
_______________________________________________
Rozgonyiné - Kisjátékfilm

A huszonéves Juli és Bence házasodni készülnek. Egy különös éjszakán, miután Bence egy ártatlannak tűnő megjegyzést tesz arra, hogy Juli nem képes helytállni férfiak között, Juli Bence legénybúcsúztatóján köt ki. Ha kapcsolatuk túl is éli ezt az éjszakát, semmi sem lesz a régi utána.

Ez a film a Arany János Rozgonyiné című balladájának mai adaptációja. Rozgonyiné, aki férje oldalán a háborúba ment, nem csak a csatát nyerte meg, de megmentette férje és a király életét is. De valóban lehetséges, hogy egy nő férfiként helyt álljon, és továbbra is vonzó maradjon, mint feleség?

Rendező: Szeleczki Rozália
Női főszereplő: Törőcsik Franciska
Férfi főszereplő: Göndör Laci
Forgatókönyv: Dobány Péter, Szeleczki Rozália
Operatőr: Podányi Dániel
Vágó: Kovács Domonkos
Játékidő: 22 perc

Színes
Készítő országok
magyar