Kőhalmi Zoltán első regényének bemutatója Litkai Gergellyel

2019-08-14 - 2019-09-12
C

Winter is coming! Vagyis csak majdnem. Kőhalmi Zoltánból kibukott egy regény. Nem is akármilyen. Kőkemény skandináv krimiparódia, jéghideg száguldás Dramfjordtól Oroszországig.

"Öltözzenek olvasáshoz is rétegesen, és ne feledkezzenek meg a bőrápoló kézkrémről, melynek használata egyéb testtájakon is ajánlott."

A bemutatón a szerzővel Litkai Gergely beszélget, a kötetből Kőhalmi Zoltán olvas fel. A beszélgetést követően dedikálás az aulában.

Az egyenesen a nyomdából érkező első példányokat a bemutatón 20% kedvezménnyel és ajándék vászontáskával kínáljuk.

A Kőhalmi Zoltán rajzaival illusztrált kötet előrendelhető a kiadó weboldalán:

„Az megvan, hogy Jo Nesbø, Rejtő Jenő és Italo Calvino együtt írnak regényt? Nincs? Akkor most ideje megvásárolnod Kőhalmi Zoltánnak, a magyar stand-up egyik legjobbjának első könyvét, ugyanis ez a regény éppen ilyen: mintha egy őrült posztmodern író állna neki egy norvég krimi megalkotásának, de közben féktelen humora nem hagyná, hogy a dolgok a rendes medrükben csordogáljanak. Végül egy agyament paródia születik, amiben a skandináv bűnügyi regények minden jellemző alkatrésze megtalálható: alkoholista, antiszociális nyomozó; gyermekkori traumák, társadalomkritika, titkosszolgálat, külföldi maffiák, extrém gyilkolási formulák, hullahegyek és a többi… De amíg a 101. halottig eljutunk, hőseink más könyvekben is megfordulnak (nagyjából Japántól Oroszországig), a sztori újabb és újabb hajmeresztő fordulatokat vesz, és amikor már azt hinnénk, hogy ennél a szerző már képtelen jobban megcsavarni a történetet, akkor rá kell jönnünk: de igen! Térdcsapkodósan letehetetlen, borzalmasan izgalmas, őrülten mulatságos. Kőhalmi magyar humoristának is jelentős, ám norvég krimiírónak egyenesen felejthetetlen!”

Cserna-Szabó András

Jegyek már kaphatók!