A halál 50 órája

A halál 50 órája

Korhatár besorolás piktrogram
Battle of the Bulge
háborús filmdráma
(
1965
)
167p
Szinkronizált

Minden idők egyik legjobb háborús filmje több mint 50 év után újra mozivásznon! Limitált vetítéssorozat csak egy héten át a Corvin Mozi Korda termében, digitálisan restaurált kópiáról, az eredeti magyar szinkronnal!

A közönségkedvenc háborús eposzt – a maga korának legnagyobb sztárjaival – közel ötven évvel ezelőtt mutatták be Magyarországon, azonban ebben a formában, tökéletes hang- és képminőséggel még soha nem láthatta a nagyközönség.
A Henry Fonda, Robert Shaw, Charles Bronson, valamint a legjobb mellékszereplő kategóriában Golden Globe-díjra jelölt Telly Savalas közreműködésével megszületett film az ardenneki ütközetet dolgozza fel, amely a második világháború egyik legfontosabb eseménye volt. A Ken Annakin rendezte alkotás három napba sűríti a majd egy hónapig tartó, három ország területén zajló csata eseményeit. Noha a mozi szereplői kitalált alakok, nagy részüket mégis valós történelmi személyiségekről mintázták.  A produkció igazi kuriózuma, hogy a tipikus amerikai háborús filmekkel ellentétben nem csupán az egyik oldalt mutatja be, hanem hasonló hangsúlyt kap mindkét fél. A halál 50 órája igazi izgalmakat tartogat a néző számára, miközben egy pillanatra sem ereszti, látványvilága pedig szinte meghazudtolja korát.

Tovább

Rendező: 
Ken Annakin
Szereplők: 
Henry Fonda, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw, Robert Ryan, Dana Andrews, Robert Woods, Karl-Otto Alberty, Barbara Werle
Forgatókönyv: 
John Melson, Milton Sperling
Bemutatás időpontja: 
2017. szeptember 15
Forgalmazó: 
Pannonia Entertainment
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
amerikai
Szinkron nyelvek: 
magyar

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!